Atgal į naujienas

įkelta

Trečiadienis, Lapkričio 13, 2023

PASIDALINTI

Paskelbta ES turizmo suvestinė

ES turizmo rodiklių suvestinė yra Europos Komisijos sukurta internetinė žinių priemonė, kuria siekiama skatinti ir stebėti 1) žaliąją ir skaitmeninę pertvarką ir 2) Europos turizmo ekosistemos socialinio ir ekonominio atsparumo veiksnius.

Suvestinėje pateikiama su turizmu susijusių duomenų ir rodiklių, surinktų iš turimų patikimų šaltinių, susijusių su turizmo ekosistema, vizualizacija, kad būtų galima profiliuoti ir stebėti ES šalių pažangą siekiant ES politikos tikslų.

ES turizmo rodiklių suvestinės rodikliai rengiami pagal žaliosios, skaitmeninės ir socialinės bei ekonominės politikos ramsčius. Be to, šioje suvestinėje pateikiami pagrindiniai turizmo deskriptoriai, kuriais siekiama toliau atsižvelgti į turizmo vietovių ypatumus, susijusius su paklausa, pasiūla ir turizmo pasiūla. Šiuo metu ši suvestinė apima visas 27 ES valstybes nares, Islandiją, Norvegiją ir Šveicariją. Ji skirta sprendimus priimantiems asmenims ir turizmo veiklos vykdytojams kaip pagrindinei auditorijai vadovauti turizmo ekosistemos politikai ir strategijoms.

https://tourism-dashboard.ec.europa.eu/?lng=lt&ctx=tourism

įkelta

Trečiadienis, Lapkričio 13, 2023

PASIDALINTI