Atgal į naujienas

įkelta

Ketvirtadienis, Spalio 31, 2023

PASIDALINTI

ECTAA metinis susitikimas Lamego – įsipareigojimas imtis klimato kaitos veiksmų ir įtraukti dirbtinį intelektą į turizmo sektorių

2023 m. spalio 30-31 d. Lamego (Portugalija) Europos kelionių agentūrų ir kelionių organizatorių asociacija (ECTAA) surengė susitikimą vaizdingame Douro slėnio regione Šiaurės Portugalijoje, kuriame dalyvavo daugiau kaip 50 turizmo profesionalų iš visos Europos. Šiame susitikime daugiausia dėmesio skirta novatoriškoms iniciatyvoms, susijusioms su ECTAA klimato kaitos veiksmų planu ir dirbtinio intelekto (DI) potencialo panaudojimu turizmo sektoriuje.

Tiesioginis klimato kaitos problemos sprendimas

ECTAA diskusijų centre buvo plataus užmojo ECTAA klimato kaitos veiksmų planas. Atlikusi išsamų organizacijos anglies dioksido pėdsako vertinimą, ECTAA priėmė sprendimą įsipareigoti mažinti ir kompensuoti savo poveikį klimatui. Tikslas – atitikti pasaulinį įsipareigojimą iki 2030 m. 50 proc. sumažinti išmetamų teršalų kiekį ir iki 2050 m. pasiekti nulinį išmetamų teršalų kiekį. ECTAA yra įsipareigojusi rodyti pavyzdį, kalbant apie aplinkos tvarumą. Susitikimo dalyviai taip pat keitėsi informacija su kitomis organizacijomis, siekdami susipažinti su jų klimato kaitos veiksmų planais. ECTAA pripažįsta, kad reikia skubiai didinti informuotumą ir žinias turizmo srityje bei prisiimti atsakomybę už klimato kaitos problemų sprendimą. Taip jie siekia aktyviai numatyti būsimus vartotojų poreikius ir užtikrinti, kad turizmo sektorius būtų pasirengęs tvariai juos patenkinti.

Dirbtinio intelekto galimybių panaudojimas

Be dėmesio klimato kaitos veiksmams, ECTAA taip pat aptarė dirbtinio intelekto svarbą turizmo sektoriuje. Susitikimo dalyviai dalyvavo diskusijose su „Microsoft“, akademine bendruomene ir kitomis kelionių bendrovėmis, kad išnagrinėtų plačias dirbtinio intelekto technologijos teikiamas galimybes. Nors dirbtinis intelektas gali automatizuoti ir racionalizuoti įvairius procesus, jis nesumažins kelionių konsultantų teikiamų žmogiškųjų žinių ir asmeninių paslaugų vertės. ECTAA mano, kad kelionių konsultantai ir toliau bus labai svarbūs visiškai skaitmeniniame amžiuje. Be to, buvo pabrėžta, kad dirbtinis intelektas nėra išskirtinai didelių technologijų bendrovių sritis; net ir mažos kelionių bendrovės gali pasinaudoti dirbtinio intelekto technologijomis, kad pagerintų savo paslaugas ir išliktų konkurencingos šiame sektoriuje.

ECTAA prezidento Franko Oostdamo (Frank Oostdam) teigimu, ,,Mūsų susitikimas Lamege atspindi neabejotiną mūsų įsipareigojimą spręsti klimato kaitos problemą ir priimti kelionių pramonės ateitį, pasitelkiant dirbtinį intelektą. Tikime, kad rodydami pavyzdį klimato kaitos srityje ir išnaudodami dirbtinio intelekto galią galime geriausiai aptarnauti savo klientus.“

įkelta

Ketvirtadienis, Spalio 31, 2023

PASIDALINTI